.                                    
+grab this

0 روسيا: ختم القرآن من أكبر مصحف في العالم في 13 ساعة رابط الموضوع


- خبر مترجم من اللغة التركية.

تم ختم القرآن الكريم عن طريق التلاوة المستمرة لمدة 13 ساعة في أكبر مصحف بالعالم والموجود في مسجد "قول شريف" في مدينة "قازان"؛ عاصمة جمهورية "تتارستان" التابعة للاتحاد الروسي الفدرالي.


جاء ذلك خلال تنظيم مراسم احتفالية يوم 21 مايو بمناسبة اعتناق "بلغار الفولجا" الدين الإسلامي، وهم أجداد التتار الذين يعتبرون أول شعب تركي

يدخل في الدين الإسلامي عام922م.

فقد قام 10 من حفظة القرآن الكريم بتلاوة القرآن على مدار 13 ساعة متواصلة، وحظي هذا الحدث باهتمام مسلمي "قازان"، كما وفد العديد من المسلمين من جميع أنحاء "روسيا" لمشاهدته.

بدأ مفتي "قازان" "محمود شرف الدينوف" بتلاوة سورة الفاتحة، ثم قام كل حافظ بتلاوة ثلاثة أجزاء حتى ختموا المصحف الشريف.

كان هذا المصحف قد دخل موسوعة "جينيس" للأرقام القياسية باعتباره أكبر مصحف في العالم، كما ضمته وزارة الثقافة الروسية لقائمة الميراث الثقافي الخاص بها لما يتمتع به من مميزات فنية فريدة.

الخبر من مصدره الأصلي:


Dünyanın En Büyük Kur'an-ı Kerim'i

Rusya'da dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerim'ini 10 hafız 13 saat süren tilavetle hatmetti.

Kredi Kartı Borcunuzu Tamamen Kapatıyoruz

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'daki Kul Şerif Camii'nde bulunan dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerim'i 13 saat süren tilavetle hatmedildi.

İslamiyet'i kabul eden ilk Türk topluluk olarak bilinen Tatarların dedeleri Volga Bulgarlarının 21 Mayıs'ta düzenleyecekleri tören öncesi dev Kur'an 10 hafız tarafından 13 saat boyunca okundu. Törende Kazan Müslümanları ve Rusya'nın farklı bölgelerinden gelen inananlar büyük ilgi gösterdi.

Kur'an okuma töreni Kazan Müftüsü Mahmut Şerafeddinov'un Fatiha suresini okuması ile başladı. Her hafız da üçer cüz okuyarak hatmi tamamladı.

Kul Şerif Camii'inde sergilenen dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerim'i Guinness Dünya Rekorlar kitabına girmişti.

Altın, Gümüş, yakut ve değerli taşlarla süslü kabı olan Kur'an-ı Kerim 150 santimetre eninde ve 200 santimetre boyunda. Toplam 800 kilogram ağırlığı olan Kur'an-ı Kerim Scotland'a üretilmiş ve Kasım ayında da Kul Şerif Camii'ne getirilmişti.

Bulgar Tatarlarının İslamiyet'i 922 yılında kabul etmelerinin anısına düzenlenecek törenler için hazırlanan Kur'an, Kul Şerif Camii'nde ziyaretçi akınına uğruyor. Kur'an-ı Kerim'in birkaç hafta içinde Bolgar kentinde özel inşa edilen müzeye taşınması planlanıyor.

Dünyanın en büyük Kur'an-ı tek ve sanatsal özelliklerinin bulunması nedeni ile de Rusya Kültür Bakanlığı tarafından kültürel miras listesine alındı.


رابط الموضوع: http://www.alukah.net/World_Muslims/0/41186/#ixzz1vZ9jptBq
abuiyad

لا يوجد تعليق على "روسيا: ختم القرآن من أكبر مصحف في العالم في 13 ساعة رابط الموضوع"

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

المشاركات الشائعة

المواد الجديدة في أقسام الموقع المختلفة

تبرع عبر الشبكة